top of page

Het Normanpark baadt in het licht 🤩

dd 11 november 2020 NIEUWS UIT MIDDELKERKE

deze link stuurt je naar de site van #Middelkerke


Het volledig gepubliceerd artikel bij de foto op fb-pagine Bruisend Middelkerke: MIDDELKERKE - Normandpark baadt in het licht, openingsuren aangepast: "Dit mag gezien worden", glundert schepen Henk Dierendonck

De dienst gebouwen van Middelkerke maakt al jaren werk van een prachtige verlichting in de eindejaarsperiode. Zo brengen ze, op hun manier, licht op donkere dagen. Maar, dit jaar werd het park zo prachtig aangekleed dat schepen Henk Dierendonck besliste de openingsuren van het Normandpark uit te breiden zodat iedereen de lichtjes in het avondschemer kan bekijken.

De Middelkerkse groendienst is geen onbekende als het gaat om prachtige plantsoenen, kleurrijke bloemenbedden of creatieve tuinconstructies. Maar, ook de volledige dienst gebouwen van het gemeentebestuur laat zich gelden: qua (kerst)verlichting wordt er steeds meer en meer een tandje bijgestoken. Tot grote vreugde van Henk Dierendonck:

“Het park sluit normaal om 18.00 u., maar dan zijn nog veel mensen nog aan het werk of zijn ze volop bezig met hun gezin. Om iedereen toch eens buiten te laten komen in deze lockdown, maar ook om de verlichting te bewonderen, hebben we beslist het park tot 21.00 u. open te laten.

De dienst evenementen wou een ‘magisch’ park tijdens de eindejaarsperiode in Middelkerke: veel licht, veel figuren, veel amusement. Maar, de lockdown stak er een stokje voor. Niettemin is het park sfeervol uitgelicht met duizenden lichtjes en lampen: in bomen, op het water, over de bruggen, … overal is er licht. Onze werkmannen spaarden kosten noch moeite en mogen terecht fier zijn op hun werk. Ook al gaan de geplande evenementen niet door in het park, dit mag gezien worden.

De lichtjes zijn een schot in de roos, want foto’s en filmpjes van het park overspoelen al enkele dagen Facebook. Het gebeurt niet vaak dat iedereen het eens is op Facebook, maar dat is nu wél het geval. ”, aldus een trotse schepen.

Magisch Middelkerke in de eindejaarsperiode

De verlichting maakt deel uit van ‘Magisch Middelkerke’, de eindejaarsactiviteiten van Middelkerke. Dan zal de feeërieke verlichting op zijn hoogtepunt zijn. In het park komt, naast de beperkte activiteiten voor kinderen, ook een verlicht doolhof met een 600-tal kerstbomen.

Praktisch :

Het park is t.e.m. zondag 10 januari dagelijks open van 09 tot 21 u., ook op zon- als feestdagen. Nadien wordt het park op het gebruikelijke uur gesloten. Het park kan je betreden via de Kleine kerkweg, de Duinenweg of de Normandlaan. De toegang is gratis

—met

.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page